Openluchtklassen De Gavers: Dinsdag 17 april 2018

Vandaag zijn we de eerste keer wakker geworden met een lekker swingend muziekje. Op de beat van 'Can't Stop The Feeling' hebben we ons klaargemaakt om de tweede dag te beginnen.

Na een uitgebreid ontbijtbuffet en het maken van ons lunchpakket zijn we vertrokken naar De Helix.
Een mooie wandeling langsheen het domein van De Gavers bracht ons bij dit natuur- en milieucentrum.
De gids stond ons al op te wachten, want er stond heel wat op het programma. Heel de voormiddag hebben we geleerd over de bomen, planten en bloemen die in het bos staan. Ook over de regels van de boswandelaar. We mochten ons inleven in een boom, een waar kunstwerkje maken van bloemen en bladeren, inleven in een dier, een slangenspel spelen, kortom heel veel leute, maar vooral veel leerplezier!

Na de picknick in de stralende zon stond onze tweede workshop op het programma. Kriebelbeestjes zoeken, waterdiertjes uit de vijver halen en de bijenhal bezoeken, man man, wat was dat een plezier!
Om onze namiddag af te sluiten hebben we ons nog eventjes uitgeleefd op de speeltuin.

Van al dat leren en spelen, krijg je natuurlijk ook honger! Een lekkere wortelsoep en kip met curry stond deze avond op het menu. Wat hebben we gesmuld.
Om de dag af te sluiten hebben we nog een Cluedospel in het bos gespeeld. Als echte detectives moesten we een moord oplossen. Dit hebben we tot een goed einde gebracht! Een geluk want het was al donker in het bos.

Benieuwd naar onze verdere avonturen? Morgen het vervolg alvast....
Vele lieve groetjes van jullie sloebertjes.